Громадянам України

Чи можемо ми сказати білу брехню в Біблії?

Правда – це завжди вибір, навіть якщо це може зачепити чиїсь почуття. Брехати означає виявити свою природу до природи батька брехні. Біблія не робить різниці між «білою» брехнею чи будь-яким іншим видом брехні. Для Бога будь-яка брехня є гріхом. 20 квітня 2017 р

Брехня категорично не заохочується та забороняється більшістю тлумачень християнства. Аргументи на користь цього ґрунтуються на різних біблійних уривках, зокрема на «Не свідкуй неправдиво на ближнього твого», одній із десяти заповідей.

Є певні речі, які Бог не може зробити, і він не може суперечити своєму власному моральному характеру. Сам він ніколи не бреше. Він хоче, щоб ми наслідували цей моральний характер і говорили правду. Крім того, Ісус ніколи не говорив неправди.

Бувають випадки, коли ви можете говорити брехню, щоб захистити свого партнера, але, як і в інших випадках, говорити правду, як правило, є найкращою політикою. Брехня, особливо така, що включає серйозний обман, може підірвати довіру та близькість у ваших стосунках.

біла брехня Цитати

  • «Людина, яка бреше світові, відтоді є рабом світу… Немає білої брехні, є лише найчорніша знищення, а біла брехня найчорніша з усіх». …
  • «Я став людиною, яка оволоділа білою брехнею. Людина, яка завжди мала виправдання. …
  • «Найлегше сказати правду».

Будь-яка брехня, тобто неправдива мова з наміром обдурити, суперечить 8-й заповіді. тому кожна брехня – гріх. Однак не кожна брехня є серйозною справою.