Громадянам України

Чому Дорогоцінна Кров не роздається на кожній Месі?

Однак практика поступово змінилася, щоб уникнути «деяких небезпек і скандалів», відповідно до Констанцького собору (1415 р.). Ці причини варіювалися від пролиття Дорогоцінної Крові під час її розподілу, проблеми зі здоров’ям через спільне використання однієї чаші, сп’яніння та втеча зі священними судинами.

Вірні зазвичай не приймають з чаші тому що це не є необхідним і тому що багато парафій не спроектовані таким чином, щоб дозволити впорядкований і безперебійний прийом обох видів.

Павло (Римлянам 3:25; Ефесянам 1:7; Євреям 9:10) розглядає це як синонім Страстей і Смерті Ісуса, джерела спокути. Тому Дорогоцінна Кров є частиною Святого Людства і іпостасно поєднана з Другою Особою Пресвятої Трійці.

В усьому світі католики приймали під час Святого Причастя лише освячену гостію з практичних міркувань, зокрема, спростити його роздачу, особливо при більшій кількості людей, що причащаються.

У той час як ранні християни споживали обидва види — тіло і кров Христа — під час Євхаристії, ця практика припинилася в пізньому Середньовіччі, насамперед через занепокоєння щодо розливу, – сказала Сьюзен Росс, почесний богослов Чиказького університету Лойоли.

Св. Павло вчить, що це може завдати шкоди душі, яка приймає його неналежним чином. Євхаристія є великим даром Христа Його Церкві. Протестанти вірять не так, як ми, і, на жаль, ми не можемо розділити Причастя.