Громадянам України

Коли Бог хоче, щоб ви залишили дружбу?

Іноді найбільше, що ми можемо зробити для себе та інших, це зробити дайте простір і дозвольте дружбі змінитися, навіть припинити. Це може здаватися безнадійним, але ми маємо надію, що Божим планам можна довіряти. Довіряйте Йому, коли він розриває відносини, які більше не відповідають інтересам вас або вашого друга.31 серпня 2023 р.

Деякі дружні стосунки будуть покращені сезонами боротьби та труднощів. але, якщо друг постійно з’являється, щоб пліткувати, розбивати вас або впливати на вас таким чином, що негативно впливає на ваше ходіння з Ісусом, можливо, настав час створити певну дистанцію.

Псалом 34:18 Він рятує розчавлених духом. Цей вірш дає надію людям, які втрачають друзів або почуваються самотніми. Це говорить нам, що Бог бачить наш біль і допомагає нам. Коли друзі йдуть, ми можемо сумувати, але Псалом 34:18 приносить світло.

Якщо ви вірите, що Бог кличе вас припинити дружбу, яка не приносить плодів духу, просто пам’ятайте, що Його сила досконала в слабкості. Покінчити з дружбою, яка колись відігравала важливу роль у вашому житті, ніколи не буде легко. Але Господь закликає нас жити для Нього, а не для світу.

Бог мав повне право розірвати зв’язки з нами, але Він наближає нас. Тому нам спочатку потрібно шукати прощення: «Як Господь простив вам, так і ви прощайте» (Колосянам 3:13). І Бог не прощає неохоче, Він прощає радикально.

Іноді одній людині може знадобитися більше, ніж іншій. Але якщо друг постійно бере і рідко дає, це не врівноважена дружба. Якщо ви завжди поруч з ними, але вони не роблять те саме для вас, це може бути знаком рухатися далі.