Громадянам України

Що євреї думають про Ісуса?

Для євреїв значення Ісуса повинно бути в його житті, а не в його смерті, життя віри в Бога. Для євреїв, не Ісус, але тільки Бог є Господом. Проте все більше євреїв пишаються тим, що Ісус народився, жив і помер євреєм.

Поширені єврейські погляди на християнство Багато євреїв вважають Ісуса одним із довгого списку невдалих єврейських претендентів на Месію, жоден з яких не виконав випробувань пророка, визначених у Законі Мойсея.

Хоча значна частина Нового Заповіту не прийнята єврейською вірою, Левін каже, що в Новому Завіті є багато такого, що ідеально відповідає ранній єврейській історії. "Велика частина етичного матеріалу в Новому Заповіті є єврейською, і велика частина представленої історії є єврейською", – каже вона.

Чи бути євреєм саме по собі автоматично дає єврею порятунок? Лише повіривши в завершену роботу Ісуса Христа, будь-яка людина може отримати Боже прощення. Це вірно для язичників і євреїв, отже навіть єврей повинен мати віру в Ісуса, щоб отримати вічне життя.

Ім’я Бога, яке найчастіше вживається в єврейській Біблії, — тетраграматон (іврит: יהוה, романізоване: YHWH). Євреї традиційно не вимовляють його, а замість цього звертаються до Бога як ХаШем, буквально «Ім’я». У молитві тетраграма замінюється на вимову Адонай, що означає «Мій Господь»..

Ісус був євреєм, а не інопланетним нападником у Палестині 1-го століття. Ким би він не був, він був реформатором єврейських вірувань, а не їх нерозбірливим причепурителем. Для євреїв важливість Ісуса повинна полягати в його житті, а не в його смерті, житті віри в Бога. Для євреїв Господом є не Ісус, а тільки Бог.