Громадянам України

Що означає бути пильними і тверезими, щоб ми могли молитися?

У цьому контексті «тверезий» означає «серйозний». Іншими словами, ми повинні бути обережними щодо того, як ми живемо. Наш вибір впливає на нашу здатність чітко мислити. Краще бути стриманими, щоб ми могли молитися. Наскільки потрібна молитва християнам? Це має вирішальне значення.

Твереза ​​людина є уважний до небезпек світу, плоті та Диявола, і його нелегко відволікти на проблеми, які можуть збити його служіння (1 Фес. 5:6; 1 Петра 5:8). На додаток до цього заклику до тверезості Павло ще раз заохочує Тимофія «терпіти страждання» (2 Тим. 4:5; див. також 2:3).

Розсудливість, на думку Петра, означає живучи зосереджено на одному. Що це за фокус? «Будучи тверезомисленими, покладіть повну надію на благодать, яка принесеться вам в об’явленні Ісуса Христа». Це означає це; тверезий розум — це життя з поглядом на вічність.

Ви ніколи не знаєте, що робить Бог, якщо ви не прокинулися й не чуєте Його присутності, не об’єднані з Ним та іншими віруючими, не чуєте й не чуєте їхніх потреб, болю, страждань. Бог хоче, щоб ми пильнували разом з ним, були присутні й піклувалися про страждаючий світ навколо нас. Таким чином ми показуємо Богу, що любимо його.

Приповісті 14:5; 18:2; 29:11). Апостоли ґрунтуються на цьому старозавітному підґрунті, щоб визначити тверезість як свобода від будь-якої форми психічного та духовного пияцтва, яка включає свободу від надмірностей, надмірних пристрастей, необдуманості та плутанини (пор. 1 Петра 1:13; 5:8; 1 Солунян 5:6).

У цьому контексті «тверезий» означає «серйозний». Іншими словами, ми повинні бути обережними щодо того, як ми живемо. Наш вибір впливає на нашу здатність чітко мислити. Краще бути стриманими, щоб ми могли молитися. Наскільки потрібна молитва християнам? Це має вирішальне значення.