Громадянам України

Що означає істина в посланнях до Филип’ян 4-8?

Павло закликає нас зосереджуватися на тому, що є правдивим, чесним, правильним, чистим, милим, доброю репутацією, чудовим і гідним похвали. У цьому уривку Павло каже, що нам потрібно зосередитися на добрих і почесних речах у світі, а не на брехні, яку Сатана намагається вплести у світ. 4 лютого 2022 р.

В Об’явленні ми маємо «істинний» у значенні заслуговує довіри, тому що в кінцевому рахунку реальний або відповідає кінцевій реальності (3:7,14; 6:10; 15:3; 19:9,11 тощо). Загалом, як і в Євангелії, ми ближче, ніж деінде в Святому Письмі, наближаємося до метафізичного використання, але завжди з домінуючою практичною релігійною метою.

До Филип’ян 4:8, переклад короля Якова (KJV) Нарешті, брати, все, що є правдою, все, що є чесним, все, що є справедливим, все, що є чистим, все, що миле, все, що славиться; якщо є якась чеснота, і якщо є якась похвала, думайте про це.

Це означає принаймні дві речі: по-перше, ми повинні усвідомити, що Бог є Духом, і, отже, Він не прив’язаний до одного місця нашого поклоніння. по-друге, ми повинні поклонятися відповідно до істини про особу та роботу Ісуса, бо Він є правда (Івана 1:14; 14:6) і, таким чином, це єдиний спосіб, за допомогою якого ми можемо справді поклонятися Богові.

Визначається як те, що відповідає факту чи дійсності. Це щирість, правдивість або реальність. Одним словом, правда – це реальність. Так йдуть справи насправді. Теологічно, істина – це те, що узгоджується з розумом, волею, характером, славою та буттям Бога.

Суть цього уривка полягає в тому ми зосереджуємо свою увагу на тому, що відображає Божий характер, і на тому, що походить від Нього. Бог хоче, щоб ми наповнювали свій розум правдою і розмірковували про те, що є правильним.