Громадянам України

Що означає maundy?

Саме по собі слово «великий» означає «церемонія омивання ніг бідним, особливо в пам’ять про омовіння ніг своїм учням Ісусом у Страсний четвер».25 березня 2024 р.

Слово "Maundy" є походить від латинського слова «mandatum», що означає «заповідь». Цей день названий на честь заповіді Ісуса своїм учням любити один одного. Великий четвер демонструє важливість смирення та служіння, згадуючи Ісуса, який омив ноги своїм учням.

Четвер на Страсному тижні називається Чистим четвергом. «Maundy» — староанглійське слово, що означає «заповідь». Подумайте про «мандат». Він нагадує Таємну вечерю, де Ісус встановив таїнство Святого Причастя і дав свою заповідь: «Це Моя заповідь, щоб ви любили один одного»..

іменник. церемонія омивання ніг бідним людям, особливо в пам’ять про обмивання ніг Своїм учням Ісусом у Великий четвер.

Чистий четвер є вшанування Тайної вечері Ісуса Христа, коли він встановив таїнство причастя перед своїм арештом і розп'яттям. Це також вшановує Його установу священства. Святий день припадає на четвер перед Великоднем і є частиною Страсного тижня.

Якщо Страсна п’ятниця є днем ​​скорботи і пам’яті, виникає запитання – чому вона називається «Страсною» п’ятницею? Страсну п'ятницю називають "доброю" через релігійне значення цього дня для християн, які вірять, що смерть Ісуса на хресті була найвищою жертвою за гріхи людства.