Громадянам України

Що означає sola gratia Dei?

Sola gratia, що означає тільки по благодаті, є одним із п’яти solae і полягає у вірі в те, що спасіння приходить лише завдяки божественній благодаті чи «незаслуженій прихильності», а не як щось, що заслужив чи заслужив грішник.

Sola Gratia (Благодать одна) Це дається лише Божою благодаттю, а не через будь-які заслуги з боку християнина. МИЛОСТЬ = Боже багатство за рахунок Христа. “Бо благодаттю ви спасенні через віру; і це не від вас: це дар Божий, не від діл, щоб ніхто не хвалився». Ефесянам 2:8-9 (KJV).

Католики вірять у sola gratia. Це віра, яка не відділена від діл (за Яковом). Віра за своєю суттю включає ці роботи. Але ми не спасенні тільки вірою (ось де помиляється протестантизм); ми врятовані тільки благодаттю.

Визначення. П'ять солей Реформації, які відрізняли реформаторів від вчення Риму, включають: sola scriptura (лише Святе Письмо), solus Christus (лише Христос), sola fide (лише віра), sola gratia (лише благодать) і soli Deo gloria (лише Богу слава).

«Тільки благодать Sola gratia — латинський термін, що означає «тільки благодать.” Хоча доктрина походить із Святого Письма, термінологія sola gratia (лише благодать) походить від руху, відомого як протестантська Реформація.');})();(function(){window.jsl.dh('qbK1Zo3vOMOSwbkPiqDB-Ao__28). ','

Ніхто ніколи не може стати перед Богом і сказати: «Поглянь на мене і на те, що я зробив!» Бог нікому не боржник, особливо в питаннях спасіння (Рим. 11:35). Один уривок зі Святого Письма, в якому яскраво сяє вчення про спасіння лише благодаттю, це Ефесянам 2:1–10.