Громадянам України

Що сталося на горі Кармель в Ізраїлі?

Вогонь упав і пожер жертву, дерево, каміння, ґрунт і воду, що спонукало ізраїльських свідків проголосити: «Господь, Він є Бог! ГОСПОДЬ, Він є Бог!» У розповіді Ілля також оголосив про закінчення тривалої трирічної посухи, яка раніше була послана як божественна кара за ідолопоклонство Ізраїлю.

Іллі не потрібно було влаштовувати велике шоу, щоб привернути увагу Бога. Бог був поруч увесь час. На горі Кармель, він спалив жертву, хоча вона була наскрізь мокрою. І коли люди повернулися до нього, він послав дощ на землю, щоб показати, що він все ще любить їх.

Це було на горі Кармель Ілля оголосив освіжаючий дощ, який перервав трирічний сезон посухи в усій країні. Після того, як пророки Ваала були знищені і Бог був визнаний єдиним істинним Богом, Ілля сказав цареві поспішати додому, тому що небеса відкриються для освіжаючої зливи.

МІСЦЕ СПАСІННЯ Сьогодні оригінальна гора Кармель височіє на 1724 фути над середземноморським узбережжям Ізраїлю з видом на Хайфу. У біблійні часи це було місце, де жив пророк Ілля з відлюдниками, які молилися Богу про порятунок..

Ілля запропонував влаштувати змагання щоб довести, ким був справжній Бог. Пророки Ваала могли побудувати жертовник, і Ілля міг. Кожен міг покласти тварину в жертву на свій вівтар, а потім помолитися своєму Богу запалити вогонь для жертви. Бог, який міг послати вогонь для жертви, був справжнім Богом.

У Книгах Царів, Ілля викликає 450 пророків Ваала на змагання біля вівтаря на горі Кармель, щоб визначити, чиє божество справді контролювало Ізраїльське царство. Роль гори в цій історії відображає її священний статус.