Громадянам України

У якому вірші йдеться про те, що Ісус випорожнив себе?

Філіппійців 2:6-8 Переклад пристрастей (TPT) Він існував у формі Бога, але не думав про те, щоб вважати рівність із Богом своєю найвищою нагородою. Натомість він позбавив себе своєї зовнішньої слави, зменшивши себе до форми низького слуги. Він став людиною!

Послання до Филип’ян 2 розділ. Ми почнемо читати з вірша 5. «Майте між собою цю думку, яка ваша в Христі Ісусі, Який, хоч і був у вигляді Бога, не вважав рівності з Богом за річ, за яку треба хапатися, але звільнив Себе, прийнявши вигляд слуги, народившись на подобу людей.

У християнській теології, кенозис (давньогрецьке: κένωσις, романізоване: kénōsis, буквально «акт спорожнення») — «самопорожнення» Ісуса.

Вірш 17 говорить про це щоб визнати божественну істину вчення Ісуса, необхідно подолати бунт вашої волі, щоб вона хотіла того, чого хоче Бог. Вірш 18 говорить, що для того, щоб розпізнати правду про Ісуса, вам потрібно побачити, що його життя присвячене славі Бога.

ESV але випорожнив себе, прийнявши вигляд слуги, народившись на подобу людей. Навпаки, він зробив себе нічим, прийнявши саму природу слуги, будучи створеним на людську подобу.

Послання до Филип’ян 2:6–11 є поетичним описом Готовність Ісуса упокорити Себе заради нас. Замість того, щоб бути першим як Бог і Цар, Ісус добровільно прийняв форму людини. Його принижували і гнобили, виконуючи волю Отця, щоб стати жертвою за наші гріхи.