Громадянам України

Як євреї відреагували на Ісуса?

Єврейські лідери не любили, і зрештою переросли в ненависть, Ісус з багатьох причин. У Марка 15:3 сказано, що первосвященики «звинувачували Його в багатьох речах». Вони розгнівалися на нього за те, що він порушив їхні традиції та деякі їхні сумніви щодо закону. 15 березня 2016 р.

Зовні вони мали багато спільного (монотеїзм; Старий Завіт; іудейство). Але на кореневому рівні (наприклад, яким є Бог; що таке духовність) вони були непримиренні розбіжності між ними. Ісус любив їх, але Він ненавидів релігійний менталітет, який вони пропагували, і Він протистояв цьому буквально до Своєї смерті.

Деяким людям було цікаво побачити Його чудеса. Інші були засмучені Його заявою бути Богом і прагнули знищити Його. Зростаюча група людей дійсно повірила в Нього і прийняла Його у своє серце і своє життя. Інші цікавилися вченням Ісуса, але вважали важливішими інші речі.

Поширені єврейські погляди на християнство Багато євреїв вважають Ісуса одним із довгого списку невдалих єврейських претендентів на Месію, жоден з яких не виконав випробувань пророка, визначених у Законі Мойсея.

Талмуд та інші талмудичні тексти містять кілька згадок про «сина Пандери». Кілька посилань явно називають Ісуса («Ієшу») «сином Пандери»: ці явні зв’язки можна знайти в Тосефті, Кохелет Рабба та Єрусалимському Талмуді, але не у Вавилонському Талмуді.

Лука описує це типово різноманітною та яскравою мовою: євреї визволений (3:13), відречений (3:13-14), засуджений (13:27), зраджений (7:52), убитий (2:23; 10:39; 13:28), убитий (7:52) ), розіп’яли (2:23; 2:36; 4:10) і повісили (5:30; 10:39) його.