Громадянам України

Яка мораль перетину Червоного моря?

Урок, отриманий Божим народом біля Червоного моря, стосувався всього хто такий Бог і що він може зробити. Він Рятівник. Його звуть Спасіння. Ніщо не може зупинити його в його рішучості визволити свій народ. 31 травня 2009 р

«Урок (виходу) такий якщо вам потрібна допомога Господа, покличте його, і він допоможе вам", – каже 11-річна Ембер.

Бог має на увазі найкраще для нас, і ми не повинні втрачати віру, бачачи такі перешкоди, як Червоне море чи битви, у які ми повинні брати участь, щоб досягти своєї долі. Не відмовляйтеся від того, що Бог обіцяв вам, навіть якщо це здається повільним. І хоч це може бути довгий, сухий шлях, не плачте до Бога про це — ідіть вперед.

Чудовий порятунок ізраїльтян через Червоне море пізніше відзначався як знак Божа доброта до свого народу (Псалом 78:13,52-53; 136:13-15). У Новому Завіті перехід через Червоне море описується як символ хрещення, оскільки люди були врятовані через воду (1 Коринтянам 10:1-2).

Торгівля. Червоне море відіграє важливу роль у світовій економіці, коли вантажні судна щороку подорожують між Індійським океаном і Середземним морем, таким чином скорочуючи шлях між Азією та Європою майже вдвічі (порівняно з подорожжю навколо Африки через Атлантичний океан).

У першому (найдавнішому) шарі Бог здуває море сильним східним вітром, дозволяючи ізраїльтянам переправлятися по суші; у другому Мойсей простягає руку, і води розходяться на дві стіни; в третій Бог забиває єгиптянам колеса колісниці і вони тікають (у цій версії єгиптяни не …