Громадянам України

Яка віра Святого Духа в хрещення?

Хрещення означає кінець вашого старого способу життя та народження до життя, відданого християнським цінностям (див. Римлянам 6:3–6). Святі останніх днів вірять у це хрищення має здійснювати хтось, хто має належну владу священства. Цю владу безпосередньо від Ісуса Христа було повернуто через відновлення Його Церкви.

Хрещення має відбуватися зануренням у воду і призначене для відпущення гріхів (це означає, що через хрещення минулі гріхи прощаються), і відбувається після виявлення віри та покаяння. Хрещення святих останніх днів не має на меті відпущення будь-яких гріхів, крім особистих, оскільки прихильники не вірять у первородний гріх.

Хрещення по занурення у воду тим, хто має владу є першим обрядом спасіння та піднесення в євангелії Ісуса Христа. Людині також необхідно стати членом Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів і отримати вічне спасіння.

Ісус був охрещений шляхом занурення, що означає, що Він повністю занурився під воду і швидко знову піднявся (див. Матвій 3:16). Так вас охрестять. Таке хрещення нагадує нам, що ми залишаємо наше старе життя та починаємо нове життя, присвячене служінню Богові та Його дітям.

У тексті зазначено: "За дорученням Ісуса Христа я хрещу вас в ім’я Отця, і Сина, і Святого Духа(пор. УЗ 20:73). Подібності з формулою, яку використовує католицька церква, на перший погляд очевидні, але насправді вони лише видимі.

Ви не можете бути членом Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів без хрещення, але ви можете бути частиною нашої релігійної спільноти. Вам не обов’язково бути членом, щоб поклонятися чи брати участь у наших публічних заходах.