Громадянам України

Який історичний контекст книги Рут?

Більшість вчених вважають книгу Рут Вона була написана в період після вигнання, після того, як народу Ізраїлю було дозволено повернутися на свою землю з вигнання у Вавилоні..

Рут Вона була іноземкою, не мала дітей і була вдовою, що залишило її в повній бідності без джерела підтримки. однак, Рут Він вірно прийняв Євангеліє і приєднався до народу Господнього завіту. Хоча вона не змогла врятуватися від своєї бідності, її зрештою «викупив» її співвітчизник Боаз, чоловік із Віфлеєму.

Вони визнають образ Бога в людях і працюють разом у гармонії та співчутті. З подій книги Рут ми можемо зробити такий висновок Християни сьогодні повинні визнавати не тільки гідність, але й цінність праці. Праця приносить славу Богу.

Боаз також є ключовим персонажем книги, родичем-відкупителем, який дає Рут і Ноомі — його тещі — нове життя. ТЕМИ: Прийняття. Рут демонструє істину про те, що участь у сім’ї Бога не ґрунтується на народженні чи національності, а на вірі та послуху Богові..

Книга Рут пропонує цій аудиторії дві позитивні речі. Перший заснований на вірності у відносинах. Другий — це теологічна розповідь, яка пов’язує Давида з його предками таким чином, що відображає Божу любов і божественний план.

Основна мета книги Рут — показати, як Господь втрутився, щоб захистити родинний рід Ноомі від вимирання, щоб народився її праправнук Давид, майбутній божественно обраний цар Ізраїлю та предок Месії (Рут 4:17-22). Зрештою, книга — це історія дива світу.