Громадянам України

Який урок винесено з 1 Івана III?

Хто в Ньому перебуває, не грішить: Послання Івана є зрозумілим і узгоджується з рештою Святого Письма. Воно говорить нам, що спосіб життя, пов’язаний із звичайним гріхом, несумісний із життям перебування в Ісусі Христі. Справжній християнин може лише тимчасово перебувати у гріховному стилі життя.

Ці вірші підкреслюють несумісність гріха з природою дитини Божої. Віруючі покликані жити в покорі Божим заповідям, практикуючи праведність і чистоту. Тут Святе Письмо підкреслює важливість любові один до одного як визначальної риси віруючих.

Іван каже: «Оскільки ви завжди правильно припускали, що Бог створив усе з нічого, ТЕПЕР ви повинні розуміти, що вічний Син Божий був активним разом з Батьком як його співробітник у цьому створенні».

Іван закликає послідовників Ісуса брати участь у власному житті та любові Бога, присвячуючи себе любові один до одного. Кожна книга також звертається до обманців і вчителів, які більше не визнають, що Ісус є Месією чи Сином Божим. Натомість вони поширюють страх і розкол серед послідовників Ісуса.

Часто це особисті плани, вигнані з плотського серця, злі й егоїстичні. Але Біблія визначає любов як Бог і те, що Ісус зробив для людства. Іван пише: «Ось як ми знаємо, що таке любов: Ісус Христос поклав своє життя за нас». Крапка. Кінець історії. Будь-яке інше визначення любові, окрім визначення «Бог», є хибним.

Христос пояснює це потрібно «народитися знову»: людина повинна висловити спасительну віру, щоб бути спасенною. Никодим намагається зрозуміти це, хоча Він не плутає символізм Ісуса з буквальним «народженням» (Івана 3:3-8). Ісус ніжно дражнить Никодима, кажучи, що «вчитель Ізраїля» повинен знати ці речі.