Громадянам України

Який вірш спростовує кальвінізм?

Ще один популярний кальвіністський доказовий текст Приповісті 16:9: «Люди планують у серці свій шлях, але Господь твердить їхні кроки». (NIV) Цей вірш фактично спростовує кальвінізм, оскільки в ньому сказано, що люди насправді планують свій власний курс.

Армініанство, теологічна течія в протестантському християнстві, що виникла як ліберальна реакція на кальвіністське вчення про приречення. Рух почався на початку 17 століття і стверджував, що Божий суверенітет і свобода волі людини сумісні.

Спростування кальвінізму: «Духовна смерть” має бути визначено Святим Письмом, а не кальвіністською філософією чи ейзогезою. Духовна смерть, як і фізична, означає відділення, а не знищення. Смерть ніколи не означає повного знищення здатності чути Бога або відповідати йому.

Більшість людей згадуватимуть такі вірші, як 1 Тим. 2:4 у своїх запереченнях проти приречення. Вірш читає: «…Боже, наш Спаситель, який бажає, щоб усі люди спаслись і прийшли до пізнання правди».

Іван 3:16 здається, спростовує ідею про те, що Бог вирішує врятувати одних людей, а інших ні. Там говориться, що «Бог так полюбив світ», а не «Бог так полюбив деяких людей у ​​світі». І тут чітко сказано, що «хто вірує в Нього» отримує вічне життя.

Не можна прославляти Бога і насолоджуватися ним вічно в пеклі. Таким чином, кальвініст опиняється в розсольнику: стверджуйте, що Бог любить усіх людей, і ви, отже, повинні підтверджувати спасительний універсалізм; заперечувати універсалізм, а це вимагає заперечення того, що Бог справді любить усіх людей.